Sample Page

×××
 • The sky is the limit!


  Speechen is op z’n zachtst gezegd mijn hobby niet en ik probeer het te vermijden. Onze deelnemers daarentegen, zijn een stuk moediger dan ik! Die laten zien dat, binnen de juiste context, ‘the sky the limit’ is. Geef ze vertrouwen, laat ze erbij horen, laat ze meedoen, geef ze een rol en ze draaien er hun hand niet voor om! Zo ook gisteren bij Bikes & Business. We waren er met z’n allen tot het einde van de dag helemaal vol van. Een zonnige dag vol mooie leermomenten, succeservaringen en mooie mensen. Terug naar het speechen. Onze jeugdigen wilden graag aan de deelnemers van Bikes & Business vertellen wat we bij Virtus zoal doen. In eerste instantie werd de speech door de drukte van het programma vergeten. Dat leverde teleurstelling op bij één van onze deelnemers. De andere deelneemster was opgelucht. Ze gaf ruiterlijk toe dat ze er nog niet klaar voor was geweest. Na een opbeurend en motiverend gesprek werd een ander moment afgesproken. Nu waren ze er beiden klaar voor! Echter, als gevolg van de komst van een drag-race-motor viel ook dat moment in duigen. Nu waren beide deelnemers teleurgesteld. Maar oh wat gingen ze er goed mee om! Om dit niet nog een keer te laten gebeuren nam één van hen meteen het voortouw na de motorrace. Hij riep iedereen bij elkaar (en iedereen gaf meteen gehoor) en begon zijn speech. Hij liet zich niet van de wijs brengen toen hij, als gevolg van de vertraging, een deel van zijn speech vergeten bleek te zijn. Hij benoemde het gewoon! Iemand van de organisatie stak hem een hart onder de riem door te hinten op de vertraging. Hij pakte de draad perfect op, gaf de organisatie gekscherend de schuld en maakte zijn verhaal af. Hij kreeg een welverdiend applaus. Tijdens dit applaus betrok hij zijn teamgenoten erbij en zei dat ze nog iets wilden zeggen. Hij gaf het woord aan zijn teamgenote die vervolgens meer dan klaar bleek te zijn en het verhaal op een geestige manier afmaakte. Dat is voor ons groei, dat is waar we het voor doen. Een stralende dag met stralende deelnemers.
  We willen de organisatie en de deelnemers van Bikes & Business bedanken voor de prachtige dag. Tot de volgende keer!
  #participeren #meedoen #groeien #ervaringsleren

 • Like ons op Facebook!


  Met grote regelmaat voorzien van updates: onze FACEBOOK PAGINA!

 • De deursticker zit erop!


  De deursticker zit erop! Met dank aan Jellosign. Keurig werk geleverd!

 • Het is zover, de start is gemaakt!


  De eerste stap is gemaakt, we hebben een kantoor/ruimte! Er wordt vlijtig gewerkt, met flink wat hulp van Joy en Mano, aan het opknappen en inrichten van het kantoor.
  Inmiddels zijn de banken en tafel alvast klaar! Bedankt!

  Ons adres:

  Virtus Zorg & Ondersteuning
  Beekstraat 54
  6001 GJ WEERT

 • Roma project Belgrado, Servië II


  Er zijn kleren, luiers, speelgoed, snoepgoed, fruit en andere spullen gebracht naar de 2 Roma gezinnen (familie Mitrovic en Sabanovic) in Servië. Hoewel er pakketjes gemaakt waren met geslacht en leeftijd erop verliep de verdeling kennelijk niet vlekkeloos. De familie heeft na ons vertrek ruzie gekregen over de verdeling en men vroeg of onze Servische steun en toeverlaat Aleksander, op de foto met baard, de spullen kon herverdelen. De families hadden de spullen weer netjes in een koffer gedaan totdat ze herverdeeld konden worden. Dat betekende wel dat de kinderen nog steeds in t-shirt en op blote voeten rondliepen in december, terwijl de volwassenen op schoenen liepen. Aleksander gaat over een paar dagen terug en heeft uitgesproken dat hij verwacht dat ze dan een oplossing bedacht hebben. Hij zal hen ondersteunen bij de verdeling wanneer ze hier niet uitkomen.

  Kleding is voorlopig niet meer nodig. De focus ligt nu op WATER. Wat is het geval? De familie wil dat de kinderen naar school gaan. Dat is best bijzonder en het komt niet zoveel voor binnen Servische Roma kringen. De regering betaalt en ook Roma kinderen zijn welkom op school. Er geldt echter één voorwaarde. Ze moeten schoon zijn. Dit betekent dat ze nu maar af en toe naar school gaan. Er is namelijk onvoldoende water beschikbaar. De families zijn afhankelijk van een kerkje in de buurt waar ze flessen voor drinkwater mogen vullen. We bekijken de mogelijkheid om een watertank te laten installeren. Omdat ze op een stukje grond wonen waar ze eigenlijk niet op mogen wonen is een waterput boren geen optie.
  Via contacten bij de gemeente proberen we de gezinnen tevens te laten huisvesten in een containerproject voor Roma gezinnen. De lijst is echter lang en niet naar urgentie ingedeeld. Daar proberen we verandering in te brengen, maar dat kan evengoed lang duren. In dat geval is er ook watervoorziening.

  Tot die tijd zamelen we geld in om:
  -de grote watertank te realiseren.
  -structureel wasmiddel en verzorgingsproducten aan te kunnen schaffen.
  -tapijten en bank te kunnen kopen.
  -bouwmateriaal zoals isolatie aan te kunnen schaffen.
  -één van de kinderen heeft een verstandelijke beperking met ernstige gedragsproblemen a.g.v. microcefalie. Er is nu niet genoeg
  geld voor behandeling. De familie geeft hem ‘medicatie’, vrij naar inzicht en beschikbaarheid van geld. Middel en dosering zijn hen onbekend.

  Er zal op korte termijn een Paypal button op de site verschijnen waarmee donaties gedaan kunnen worden die volledig transparant besteed worden. Ook gaan we verschillende inzamelingsacties organiseren met de deelnemers van Virtus The Works.

  Foto’s: KLIK HIER VOOR HET ALBUM!

   

 • Roma project Belgrado, Servië


  Na een prachtige vakantie met een groep cliënten in Servië, en een aantal bezoekjes daarna, zijn we met z’n allen ‘verliefd’ geworden op Servië met z’n diverse etniciteiten.
  Tijdens één van de bezoekjes hebben we een Roma (zigeuner) familie leren kennen in Belgrado. De familie bestaat uit 2 gezinnen met in totaal 10 kinderen, waarvan er één een verstandelijke beperking heeft. De families hebben de grootste moeite om rond te komen maar hebben vooral behoefte en kleding en meubels. Er staat nauwelijks iets in hun ‘huis’. De meubels worden geregeld via een bevriende hotelmanager in Belgrado. Kleding,tekenspullen en (klein)speelgoed voor de kinderen zamelen wij in. We streven ernaar om minstens 1 x per jaar naar Servië te reizen om de ingezamelde spullen naar de gezinnen te brengen. Mogelijk breiden we dit project in de toekomst uit met meerdere gezinnen.

  Hebt u nog goede kleding (in alle maten!) of klein speelgoed/schriften/stiften/enz liggen, laat het ons weten! Desgewenst kunnen we het ophalen bij u.

   


Direct Contact!
Send via WhatsApp